Om Carpe Diem Beds

Skandinavisk design

Liksom sängarnas och gavlarnas namn har sitt ursprung från västkusten kommer inspirationen till Carpe Diems exklusiva tyger från den vackra skärgården utanför deras hemort, Lysekil. Hav, skyar, växtlighet och släta, saltstänkta klippor har en lugnande inverkan på själen – något de gärna lyfter in i sovrummet.

Förbättra designupplevelsen i ditt sovrum med Carpe Diems sovrumsinredning som är noga utvald för att hjälpa dig att skapa dina drömmars sovrum för total avkoppling.

Koppla av med dofter från Carpe Diems doftljus tillverkade i Sverige med ekologiskt sojavax eller upplev den lyxiga känslan i deras mulbärssilkeskimonos. Med Carpe Diems nattduksbord Holme i krom får du den sista touchen till ditt sovrum tillsammans med deras fuskpälspläd.

Innovation

Som att sväva på ett moln. När du väl har sovit en natt i en säng från Carpe Diem Beds kommer ingen annan säng att kunna mäta sig. Tack vare dess överlägsna följsamhet har deras patenterade Contour Pocket System en förmåga att försiktigt stödja och ge efter på samma gång och omgående anpassa sig efter varje ny sovposition du intar. Känn madrassen bekvämt ge efter för stuss, höft och axlar medan midja och ländrygg förblir vid ytan, perfekt stöttade och avslappnade. I detta läge får din ryggrad perfekt stöttning och varenda muskel kan äntligen slappna av.

Det känns nästan som att vara viktlös och är ett naturligt sätt att nå lugn och harmoni. Känn hur dina tankar börjar vandra och sakta går över i drömmar. Varje liten del av din kropp avslappnad, fri och omedveten om världen runt omkring. Ditt sinne försjunker i djup och vitaliserande sömn. Carpe Diem Beds erbjuder överlägsen komfort som får dig att vakna utvilad och återhämtad, i kropp och själ.

Kvalitet

Det kräver mod, att sätta sitt namn på något och öppet deklarera det som ”ditt verk”. Den som gör det
måste verkligen kunna stå för dess kvalitet. Självkänslan och stoltheten Carpe Diems hantverkare känner när de sätter pennan mot sängramen säger mycket om deras hängivenhet.

Det säger även mycket om kvaliteten på deras sängar. En och samma sängmakare bygger din säng
helt och hållet för hand, med all sin fantastiska känsla för detaljer och ansvar. Dessa personer är mer än bara
hantverkare – de är konstnärer, som stolt signerar varje mästerverk innan det lämnar deras händer
och fyller sitt syfte i ditt hem och i ditt liv.

Hållbarhet

Alla Carpe Diems sängar är svanenmärkta och uppfyller stränga miljökrav som gäller under hela sängens livslängd.
De använder endast material av hög kvalitet – talalaylatex och tyger med OEKO-Tex®-märkning, ekologisk
bomull och gåsdun från leverantörer som respekterar djurens välmående. Träet i deras sängramar kommer
från ansvarsfullt odlade och miljömärkta skogar.

Carpe Diem är medlemmar i och driver verksamheten enligt FN:s Global Compact – 10 regler för hållbar
affärsverksamhet. De tror att högkvalitativa sängar som håller längre hjälper till att minimera avfallet
i samhället. Den höga kvaliteten innebär samtidigt generösare garantivillkor.

Unwind with design inspired by Swedish nature.

Fördelar med att välja Carpe Diem.

CONTOUR POCKET SYSTEM

Carpe Diems Contour Pocket System är helt unikt. Den anpassar sig efter konturer på din kropp och formar sig helt efter din liggposition, vilket ger avlastningen du behöver. Detta patenterade system integrerar även stoppningen i varje enskild pocketfjäder.

TRÖGELASTISKT BOTTENSEGMENT

Utvecklat tillsammans med ryggradsenheten på Sahlgrenska Universitets Sjukhuset, ger detta tryckavlastande lagret ytterligare avlastning för de mest ansträngda delarna av ryggen – vilket i sin tur leder till bibehållet bra blodcirkulation.

SVANENMÄRKT

Alla Carpe Diems sängar är svanenmärkta och uppfyller stränga miljökrav som gäller under hela sängens livslängd.

HANDGJORDA SÄNGAR

En och samma sängmakare bygger din säng helt och hållet för hand, med all sin fantastiska känsla för detaljer och ansvar. Dessa personer är mer än bara hantverkare – de är konstnärer, som stolt signerar varje mästerverk innan det lämnar deras händer och fyller sitt syfte i ditt hem och i ditt liv.